Székely harisnyákkal és ingekkel gazdagodott  a csíkszenttamási Csonkatorony Néptáncegyüttes ruhatára

Szavazás
2018-10-02
Turisztikai térképpel ismertetnék meg a helyi értékeket
2018-10-30

Székely harisnyákkal és ingekkel gazdagodott  a csíkszenttamási Csonkatorony Néptáncegyüttes ruhatára

A csíkszenttamási Csonkatorony Néptáncegyüttes 2004 óta  nagyon sokat szerepelt a faluban megszervezett rendezvényeken, fesztiválokon, aktív résztvevői a helyi, illetve a környékbeli kulturális életnek. Lelkesen munkálkodnak  Csíkszenttamáson a népi kultúránk, ezen belül népdalaink, néptáncaink életben tartásában, fontos feladatuknak tekintik népi hagyományaink megőrzését, átörökítését a következő generációnak. Fellépéseik során Ők is nagyban hozzájárulnak Szenttamás jó hírnevének öregbítéséhez.

Ebben a felállásban egy éve szerepelnek  a színpadon és oktatójuk Sándor Csaba Lajos néptáncoktató.

            2018-ban Hargita Megye Tanácsától 5000 lej értékű támogatást nyert a Csíkszenttamásért Egyesület népviseletek vásárlására. A pályázathoz az önrészt a szenttamási Terkő Közbirtokosság bíztosította. A Csonkatorony Néptáncegyüttes viselettára Hargita Megye Tanácsának pályázata révén 11 férfi inggel, 13 női inggel és 10 székelyharisnyával gazdagodhatott.

Az ünnepélyes átadásra 2018 október 9-én este került sor, ahol a viseleteket Hargita Megye Tanácsa részéről, Szentes Antal –tanácsos adta át a néptáncegyüttes tagjainak.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.