Turisztikai térképpel ismertetnék meg a helyi értékeket

Elkészült Csíkszenttamás azon turisztikai térképe, amely a helyi látványosságok mellett a község erdő- és földállományát is bemutatja. A népszerűsítő anyagot rövidesen a helyiek is megtekinthetik, kézbe vehetik.

Végleges formát öltött Csíkszenttamás turisztikai térképe, amelyet a helyi önkormányzat azzal a céllal állíttatott össze, hogy a helyi iskolások, fiatalok jobban megismerjék a község több ezer hektáros erdő- és földállományát. Tanulják meg például a dűlők, patakok helyét és elnevezését, illetve hogy tájékozottabbak legyenek a helyi turisztikai látványosságokról.

Mákszem Hunor, Csíkszenttamás község alpolgármestere elmondta, az önkormányzati képviselők hétfői ülésén mutatták be először a turisztikai térképet, majd falugyűlésen, a helyi közbirtokosság ülésén is szeretnék közszemlére tenni. Persze a legfontosabb célközönségnek, az iskolásoknak is bemutatják.

A térkép első oldalán látható a község adminisztratív területe, feltüntetve azon a dűlők, patakok, mezei-, erdei utak, hegyi források elnevezése, a másik oldalán pedig többek között a községről lehet olvasni röviden, valamint a turisztikai látványosságaikat is bejelölték, például a Szent Anna-feredőt, a Csonkatornyot és a Feneketlen-tavat.

A térkép megjelenését Hargita Megye Tanácsa és a Terkő Közbirtokosság támogatta.

(Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/turisztikai-terkeppel-ismertetnek-meg-a-helyi-ertekeket)